Utanmadan yalan söyleyen Bozdağ’dan açıklama: Tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı?

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a cevabı HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp verdi: Bin 650 kişi.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok” dedi twitleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteciler başta olmak üzere kendisine yanıt yağdı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Gazete ve televizyonarın Ankara Temsilcileri ve yöneticileriyle biraraya geldi.Basın temsilcilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını ima ederek, “Benim kanaatim Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı. Adalet yürüyüşü değil, adaylık devşirme yürüyüşü yaptı” dedi.

BOZDAĞ’A GÖRE TUTUKLU GAZETECİ YOK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse bulunmadığını da iddia etti.“Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik. Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, ‘Bir tweet attı, adam tutuklandı’. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, ‘Tweet’inde ne dedi?’ Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor.

‘TEK TİP UYGULAMASININ BİR KHK’LİK İŞİ VAR’

FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet’ uygulamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, tek tip uygulamasının bir KHK ile gerçekleşebileceğini söyledi:“Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir.”Bozdağ gazetecilerin ‘Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak mı’ sorusuna ‘Şu anda yok öyle bir şey.’ yanıtını verdi.

SİBEL YİĞİTALP: 1650 KİŞİ TUTUKLANDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise twitter hesabından Bekir Bozdağ’a “Twitter paylaşımlarından dolayı 1650 kişi tutuklandı ve bildiğimiz kadarıyla (deyiminizle) hepsi Allah’ın kulu” yanıtını verdi.

 

 GAZETECİLER VE HUKUKÇULAR ÖRNEK VERDİ

Bozdağ’a gazeteciler ve hukukçular da twitter üzerinden örneklerle yanıt verdi. İşte onlardan bir kaçı. 

  

 

  

  

   

 

BENZER HABERLER

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist